Katharina Schroeder

Bringing happiness to users, by removing digital workplace obstacles through education and creating awareness of how technology can solve everyday problems.

Adoptie is een groeiproces

Werken met nieuwe systemen wordt altijd als lastig ervaren. Oude gewoontes moeten worden achtergelaten, nieuwe technieken moeten worden geleerd, en alles moet goed worden toegepast in de werkzaamheden.

Dit gaat niet vanzelf, en zeker niet in één keer goed. Opleiding en begeleiding spelen hierin een belangrijke rol. Zeker als het over een uitgebreid platform zoals Office 365 gaat.

ICT is lastig

We weten allemaal dat computers en de programma’s erop niet voor iedereen even gemakkelijk zijn.

  • Sommigen zijn algeheel minder digivaardig.
  • Anderen kunnen erg goed met hun bestaande applicaties overweg, maar hebben het lastig met vernieuwingen.
  • Weer anderen weten wel goed hun weg te vinden, maar volgen niet altijd de guidelines of regels zoals geadviseerd door de werkgever.

Mijn Office 365 trainingen zijn altijd specifiek afgestemd op de opleidingsbehoeften van mijn deelnemers. Hierdoor bevatten de trainingen veel praktijkvoorbeelden gerelateerd aan de daadwerkelijke werkzaamheden en is er altijd ruimte voor gesprek en advies.

Leren terwijl je werkt

Je leert niet alleen in een leslokaal. Juist tijdens je werk loop je tegen allemaal vragen en problemen aan. Juist dan heb je goede begeleiding nodig. Met het beheer van Office 365 komen zoveel verschillende aspecten na voren, dat is met een klassikale training niet te leren. Daarom vind ik het belangrijk om ook je beheerders en Power Users na een training nog verder te begeleiden. Dit betekent niet dat ik het werk doe, maar dat ik je de juiste handvatten en tips geef om het de volgende keer zelf op te lossen. Ik ben je “rechter hand” zodat je blijft leren en groeien, voor alles wat er in jouw organisatie speelt.

365 Support

Training en advies in één

Sinds 2008 begeleid ik organisaties en hun medewerkers in SharePoint en Office 365 adoptie trajecten. Sinds 2015 zelfstandig. Ik ondersteun in het gehele traject van implementatie tot het onderhoud. Door mijn technische achtergrond begrijp ik de systemen tot in de diepte. En door mijn adviesvaardigheden heb ik een fijn gevoel voor gebruikers-behoeften.

In de afgelopen jaren heb ik alle soorten bedrijven geholpen van nutsvoorzieningen, verenigingen en woningcorporaties tot commerciële, productie- en bouwbedrijven. En van ieder vak heb ik best practices en handigheden geleerd over slimme manieren van werken.

Omdat ik ook als consultant werk, heb ik veel ervaring om tijdens de training te adviseren. En omdat ik trainer ben, zorg ik ook altijd dat je in mijn support/advies trajecten alles zelf leert te begrijpen en uit te voeren.

Nog even iets persoonlijks

…voor wie het zich afvraagt bij het zien van mijn naam, of het horen van mijn zachte accent…

Ja, ik ben Duits. Ik woon wel al sinds 2005 in Nederland. In Venlo heb ik meertalig Software Engineering gestudeerd en ben na veel verhuizen via Cambridge UK, Den Bosch, Tilburg uiteindelijk in het mooie praktische Eindhoven beland. En ik hou van auto rijden, dus voor klantbezoeken reis ik graag ook naar de rest van Nederland, alleen wonen wil ik er niet.

Nu dat je al de moeite hebt genomen om tot hier te lezen, vertel ik je graag ook nog iets over mij persoonlijk.

Als ik niet aan het werk achter de laptop/mobiel zit ben ik graag met mijn twee lieve Beagle hondjes aan het wandelen. Dus hier een paar foto’s van Sky en Max.

 

Mijn kwalificaties

En als dit je nog niet heeft overtuigd: hier nog een selectie van certificaten die ik heb behaald.