Katharina heeft Aedes in 2020 geholpen door te adviseren over de implementatie van Microsoft Teams, en ze heeft gebruikerstrainingen verzorgd voor alle medewerkers.

Eindelijk iemand die wist waar ze het over had en die duidelijk richting kon geven aan de manier waarop we Teams gingen inzetten!

Naast haar diepgaande technische kennis beschikt ze over plezierige communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor ondernemerschap. Een verbazingwekkende combinatie, waarmee ze zich immens populair heeft gemaakt binnen onze organisatie.

Katharina is in staat om duidelijke trainingen te verzorgen op elk niveau: van beginnende gebruikers tot admins. Hierbij valt op dat ze heel goed luistert naar de vragen en behoeften van de cursisten. Alle gewenste onderwerpen komen vervolgens ergens in de cursus aan bod, zonder dat de structuur verloren gaat. Erg knap! Wat ook bijzonder is, is dat zij uitstekend op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen op haar vakgebied, en deze direct verwerkt in haar cursussen en adviezen.

Dankzij Katharina’s kennis, adviesvaardigheden en trainingen is de implementatie van Microsoft Teams binnen Aedes in een turbulente (corona-)tijd snel en goed gerealiseerd.

Kernwoorden: -Flexibel -Eerlijk -Communicatief -Technisch sterk -Doelbewust -Innemende persoonlijkheid

Connie

ICT Adviseur en -Regisseur, Aedes vereniging van woningcorporaties

Katharina is een allround Office 365 specialist op functioneel en technisch vlak.

Binnen Casade heeft zij ons geholpen met het opzetten van een nieuw communcatie-portaal en hebben wij Teams geïmplementeerd. Ze heeft de gebruikerstrainingen verzorgd en ik ben door haar opgeleid tot volledig functioneel beheerder Office 365.
Katharina is enthousiast in haar vak en dat brengt ze ook over naar de eindgebruikers. Door het stellen van de juiste vragen komen we tot de juiste en efficiëntste oplossingen.
Zij houdt ons ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen inzake Office 365.
Op dit moment zijn wij samen de laatste stap aan het zetten voor de volledige adoptie van Teams in de organisatie door het uitfaseren van de netwerkschijven. Zo wordt de gebruiker gedwongen via Teams of OneDrive te werken.
Ik ken Katharina al sinds 2011 toen ik mijn eerste opleiding Sharepoint 2010 bij haar mocht volgen en in 2016 weer bij haar terecht kwam voor de opleiding Sharepoint 2013. Door haar enthousiasme in haar vak heb ik mij de afgelopen door ontwikkeld naar functioneel beheerder Office 365.

Conny

Functioneel beheerder & Project Manager, Casade

Katharina is een echte SharePoint specialist die specifieke gebruikers wensen zeer goed kan vertalen naar een SharePoint oplossing. Binnen Corbion heeft Katharina gewerkt aan veel projecten. De eerste stap was het opzetten van het intranet met het daar bijbehorende SharePoint competence center. Katharina heeft key users en teamleden geholpen om kennis op te doen over SharePoint zodat ze het juiste niveau hadden om de organisatie te kunnen helpen.

Zij staat nog steeds binnen Corbion bekend om haar duidelijke en scherpe trainingen die ze heeft gegeven. Dit waren trainingen voor site administrators en eind gebruikers, maar ook Nintex workflow trainingen voor IT medewerkers.

Naast de functionele kant van SharePoint, kan je Katharina ook vragen een technische klus op te pakken. Zo heeft ze als een van haar laatste klussen mbv powershell scripts diverse databases uitgelezen en opgeruimd om de performance van bepaalde workflows te verbeteren.

Enkele karakter eigenschappen van Katharina : – Doorzettingsvermogen – Standvastig – Communicatief – Afspraak is afspraak

Feitze

Corporate Manager Collaboration, Corbion

Katharina really helped us imploy a SharePoint system into our organisation, from setting up a suitable structure, to training sessions for collegues and assistance with various questions that rise when you start using SharePoint. She is excellent at helping you create something that is suitable for your specific organisation as well as teaching us how to use it well.

Birgit

Sr communicatieadviseur

Echt nog nooit zo’n goede trainer gehad als Katharina Schroeder! Inhoudelijk zeer deskundig, wist goed aan te sluiten bij de werkomgevingen van de deelnemers en liet ook de samenhang tussen SharePoint en andere applicaties van Microsoft 365 zien. Heel veel aan gehad, zeer leerzaam. Bovendien een hele sympathieke vrouw en leuk in de omgang. Ik geef nooit een 10, maar deze is dik verdiend. Toptrainer.

Veel kennis van zaken, weet het op een prettige en duidelijke manier over te brengen en stimuleert om in de praktijk opdrachten uit te voeren. Laat daarbij ruimte om te ontdekken. Hierdoor is de training voor mij een succes geworden.

Ze is zeeeeeer kundig en brengt het materiaal zeer levendig.

Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Alle vragen werden direct beantwoord en de gehele klas werd erbij betrokken. De docente staat boven de stof en dat weet ze perfect over te dragen.

Zeer deskundig en ervaren, vragen worden vriendelijk beantwoord.

Katharina Schroeder heeft voor mij heel duidelijk uitleg gegeven van de lesstof. Ze is heel goed in staat om haar kennis over te brengen en altijd geduldig en vriendelijk.

perfect, prettige manier, goede heldere uitleg, goede sfeer

Katharina hielt een evaluatie aan het begin en aan het begin van iedere les door te vragen wat er de vorige dag was geleerd/behandeld. Ze vroeg ook door waardoor je soms echt moest nadenken. Top!

fijne manier van uitleg en geeft voldoende ruimte om zelf de lesstof te ontdekken en te oefenen

perfect, prettige manier, goede heldere uitleg, goede sfeer

Was zeer aangenaam om deze sessie’s te volgen daar er veel info voor in de praktijk werd gegeven en men kon zeer individuele vragen stellen wat een goed zicht gaf op de praktijk. Docent kende haar cursus door en door en kon steeds direct een antwoord geven op de vragen of problemen die we tegen kwamen.

Ze gebruikte de tijd zeer efficient en bood hierdoor extra informatie aan die handig is voor diverse personen. Ook gaf ze aan welke cursussen hierna te volgen waren mocht je dieper in bepaalde zaken willen steken. Ik zou zeker weer een cursus van haar willen volgen

Heel goede docente. Ze weet waar ze het over heeft.

Katharina wist op een vlotte manier veel onderwerpen te behandelen binnen de groep en zorgde ervoor dat iedereen mee kon doen.

Erg deskundig over Sharepoint en erg kan erg leuk lesgeven.

Gewoon een goede docente. Ging goed in op vragen en daagde de cursisten uit om na te denken en vooral goed te lezen 😉 Wat erg prettig was dat ze naar mij toe geen algemene opdrachten gaf maar toegespitst op m’n specifieke doelgroep.

Bekwame docent die weet waar ze het over heeft en de lesstof goed overbrengt.

Katharina was een erg fijne docent die niet alleen antwoorden geeft maar ook actief vragen terug stelt om de deelnemers zelf tot een antwoord te laten komen.

Katharina heeft ons de afgelopen 15 maanden geholpen bij de implementatie van SharePoint binnen onze organisatie.

Ze heeft ons voorzien van de basis kennis en gedurende tijd zijn we stap voor stap meer mogelijkheden van SharePoint gaan ontdekken en toepassen.
Katharina was elke twee weken bij ons om het implementatie team te ondersteunen bij;
• De keuzen m.b.t. wat we wilde bereiken
• Hoe we dat wilde bereiken
• En ons er ook op te wijzen wat we niet wilde

Het was een aangename mix van zelf doen/ontdekken/laten doen.
Katharina acteerde hierbij als;
• Trainer
• Coach
• Kritische controler
• SharePoint programmeur

Kenmerkende eigenschappen van Katharina zijn;
• Scherp
• Motiverend
• Kritisch
• Humor

Martijn

Hoofd bedrijfsbureau